· · Komentari: 0
Lepotica

Da li znate koji je automobil zvanično najlepši na svetu?

Žiri Svetskog izbora automobila godine nije se ni malo dvoumio kada je ovaj japanski automobil proglasio za najbolje dizajnirano vozilo u 2020.

mazda-3-1.jpg
Foto: Promo

U godini kada obeležava 100 leta postojanja, japanska kompanija "Mazda" osvaja priznanje za priznanjem. Nedavno su njena dva modela dobila prestižne "Red dot" nagrade za dizajn, a sada je Svetski izbor za automobil godine, kojeg čine novinari iz brojnih država sveta, proglasio "mazdu 3" za zvanično najlepši automobil na planeti.

"Mazda 3" je drugi model koji je osvojio ovu nagradu nakon "mazde MX-5", popularne "mijate"  2016. godine.

- Pre prihvatanja ove nagrade, "Mazda motor korporejšn" želi da izrazi saučešće svima onima koji su pogođeni koronavirusom. Što se tiče nagrade, velika nam je čast što možemo da primimo nagradu za Svetski automobilski dizajn u godini u kojoj obeležavamo jedan vek od osnivanja" Mazde". Nastavićemo da pružamo našim kupcima unikatne proizvode, dizajne, tehnologije i iskustva -  rekla je Akira Marumoto predstavnica direktora, predsednik i izvršni direktor "Mazde motor korporejšna".

Pročitajte još: Pečat savršenosti: Dve nove „mazde“ osvojile najprestižniju nagradu za dizajn

Predstavljena 2010. godine, "Mazdina" jedinstvena japanska filozofija dizajna "KODO" (u prevodu: "Duša pokreta") dala je nov pečat kreiranju automobila. Jednostavnost, usklađenost, sportske crte, atraktivnost modela koje je ova  kompanija proizvela od tada, privukli su milione kupaca i očarali brojne svetski priznate dizajnere koji su često vozila ovog giganta nagrađivali najprestižnijim priznanjima.

"Mazda 3" je lansirana 2019. godine i kruna je višegodišnjeg napora da se dizajnerskim  stavom "manje je više", kroz jednostavne linije, minimalističku estetiku, pokaže sva veličanstvenost modela.

Foto:Promo

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.