Kako bi vam meso bilo savršeno mekano, potreban vam je kivi.
Ako želite da vam se komad junetine koji ste spremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano.
Sve što treba da uradite jeste da obložite juneće meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme.
Pročitajte još: Profesionalni kuvari otkrili tajnu: Zašto u MLEVENO MESO treba staviti SODU BIKARBONU?
Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme.
Takođe, važno je da vam junetina ne bude predugo obložena kivijem, kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU