Mnogi stavljaju ulje u vodu dok kuvaju testeninu kako se ne bi lepila.
Tokom leta uglavnom spremamo laganije i jednostavnije obroke, a paste svakako spadaju u tu kategoriju. Pored toga što se brzo spremaju, špagete ili makarone uz omiljeni sos čine preukusan ručak.
Iako deluje da nema neke velike filozofije u kuvanju testenine, važno je znati par trikova kako bi bila idealno skuvana.
Postoje brojni saveti kada je u pitanju kuvanje testenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lepile za dno šerpe.
Međutim, profesionalni kuvari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se testenina kuva nepotrebno jer donosi više štete nego koristi.
Naime, oni smatraju da dodavanje ulja može da uništi ceo obrok jer će učiniti testeninu masnijom, što će sprečiti sos da se lepo zalepi ša špagete ili makarone.
S druge strane, dodavanje soli je i te kako poželjno jer voda za testeninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za savršeno skuvanu i ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU