Ovaj kolač će vas zasladiti i osvežiti.
Ovo je recept za kolač koji je idealan za tople letnje dane, kada vam treba slatko osveženje.
Lako se priprema i ne zahteva pečenje.
Pročitajte još: Domaći KREMASTI sladoled od ORAŠASTIH PLODOVA, spreman za 20 MINUTA! (RECEPT)
Sastojci:
Kora:
jedno žumance
200 grama mlevenog keksa
100 grama margarina
Fil:
400 g krem sira
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
20 većih listića nane
1 limeta
1 kesica želatina u prahu
aroma mente (par kapi zbog boje)
Priprema:
Kora: U veliku posudu sipati mleveni keks i preliti ga otopljenim margarinom, potom dodati jedno žumance. Rukom sjediniti ove sastojke. U kalup obložen papirom za pečenje, ili folijom, utisnuti smesu, i dobro je pritiskati dok se ne poravna. Odložiti u frižider kako bi se kora stvrdnula.
Papir za pečenje ili folija su neophodni kako biste kolač nakon hlađenja lakše izvadili iz kalupa.
Fil: Od limete narendati sitno koricu i nacediti sok. U blender staviti listiće nane, dodati sok od limete i usitniti nanu. U odgovarajuću dublju posudu staviti krem sir, dodati šećer u prahu i blago umutiti, a u drugu posudu posebno umutiti slatku pavlaku.
Pročitajte još: Idealan kolač za tople dane: Čizkejk sa limunom i kokosom
U krem sir dodati umućenu slatku pavlaku i sjediniti ih mešanjem. Nakapati par kapi arome od mente zbog boje.
U zavisnosti od toga kakvu boju želite da postignete, toliko kapi stavite.
Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin staviti na tihu vatru da se otopi, uz stalno mešanje, ali voditi računa da ne provri. Pripremljeni želatin sipati u krem i umutiti.
Na kraju u smesu dodati seckanu nanu i narendanu koricu od limete. Promešati dobro kašikom i staviti krem preko korice. Poravnati površinu krema i ostaviti kolač nekoliko sati u frižideru da se ohladi i stvrdne.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU