Oglas
· · Komentari: 0

4 biljke idealne za one koji su retko kod kuće: Zahtevaju minimalnu negu

Želite dom pun zelenila, ali često niste kod kuće i niste sigurni kako bi biljke to podnele?

1718792656_shutterstock_1707945415.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Samo zato što ste daleko od kuće ne znači da ne možete da uzgajate biljke. To samo znači da morate odabrati prave. Smatra se da ove 4 biljke traže minimalno održavanje i idelane su za one koji često nisu kod kuće:

Kaktusi i sukulenti

Ako nikada ranije niste uzgajali biljke, želite nešto što nije prevelika obaveza, ne možete pogrešiti sa kaktusima ili sukulentima. Ovo su biljke koje su otporne na sušu i lako se održavaju. Evoluirali su tako da stvore bogato tkivo za skladištenje vode, što im omogućava da izdrže dve nedelje bez vode, čak i kada su pod punim suncem u zatvorenom prostoru.

Dracena ili biljka zmija

Dracene su cenjene zbog svoje lagodne prirode i sposobnosti da izdrže uslove slabog osvetljenja. NJihovi debeli listovi omogućavaju im da budu tolerantne na sušu tako da mogu ostati bez vode dve nedelje, posebno ako su smeštene u uslovima slabijeg osvetljenja.

Biljke filodendrona i potosa

Ove svakodnevne jednostavne biljke zahtevaju jarko, indirektno svetlo i samo jednu do dve nedelje između zalivanja, tako da će se prilagoditi životom stilu nekoga ko često putuje.

Monstera

Biljka monstera zahteva indirektno svetlo i potrebno joj je oko sedam do deset dana između zalivanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas