Oglas
· · Komentari: 0

4 načina da dom održite urednim: Evo šta savetuju profesionalni organizatori

Jedan od načina da vaš dom izgleda netaknuto je da usvojite minimalistički način razmišljanja

1727178447_shutterstock_2397847787.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Minimalizam se sastoji u tome da pojednostavite svoj život u kući.

Raščišćavanje je ključno za stvaranje čistog i minimalističkog doma, a evo šta savetuju profesionalni organizatori.

Večernje čišćenje

Profesionalni organizatori preporučuju čišćenje noću. Pokupite sve što se nakupilo tokom dana, operite sudove ili vratite stvari na svoje mesto. Na ovaj način možete započeti svaki novi dan sa novim prostorom. Osećaćete se mnogo bolje ujutru kada se probudite u čistom prostoru bez nereda.

Dajte svemu dom

Jedan od najboljih načina da svoj dom održite urednim i bez nereda je da svemu date određeno mesto. Tako ćete te stvari odmah vratiti tamo gde stoje nakon što ste ih koristili, piše The Spruce.

Ne skupljajte stvari

Održavanje urednog doma nije samo čišćenje, već i organizovanje onoga što kupujete i unosite u prostor. Organizatori savetuju da se otarasite starog predmeta koji vam više nije potreban kada kupite novi.

Imajte svakodnevnu rutinu čišćenja

Svi gore navedeni saveti mogu pomoći da vaš dom bude čist, ali najbolje navike čišćenja su one kojih ćete se zaista držati. Jednostavne svakodnevne navike poput nameštanja kreveta, odlaganja posuđa i pospremanja odmah nakon upotrebe nečega mogu napraviti ogromnu razliku.

BONUS VIDEO


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas