Oglas
· · Komentari: 0

PILING ZA UKLANJANJE PERUTI: Iskoristiteovsene pahuljice na najbolji mogući način

Ponekad je ono što imamo kod kuće sasvim dovoljno da imamo odličan pilling

1721568246_shutterstock_2359995657.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Ključ zdrave kose je zdravo vlasište. Da bi izgledalo zdravo i sjajno, vaše teme zahteva iste korake u rutini nege kao i vaša koža. To podrazumeva čišćenje, hidrataciju i povremeno piling.

Kod primene pilinga za teme postoji mnogo stvari koje treba uzeti u obzir, kao što su tip kose, problemi sa vlasištem (kao što su suvoća temena, perut ili akne) kao i proizvodi koje inače koristiti za negu.

Piling od smeđeg šećera i ovsenih pahuljica

Da biste napravili ovaj piling pomešajte:

2 kašike smeđeg šećera
2 kašike fino mlevenih ovsenih pahuljica
2 kašike balzama za kosu po vašem izboru
Kombinacija šećera i mlevenih ovsenih pahuljica stvara fizički piling koji će pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože. Nakon šamponiranja, nanesite smešu na mokru kožu glave nežnim, kružnim pokretima (možete koristiti i četku za masiranje temena) i temeljno isperite kada završite.

Na ovaj način ćete ukloniti mrtve površinske ćelije kože koje doprinose osećaju svraba, zatezanja i prekomernog lučenja masnoća kao i ostatke nakupljenih proizvoda za negu.

Koliko često treba raditi piling?

Stručnjaci ističu da to zavisi od osobe, ali dobro pravilo je da počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta nedeljno ako imate problema sa masnoćom, suvoćom i peruti. Dvaput nedeljno je poželjno čak i ako koristite mnogo proizvoda za kosu ili se znojite u teretani.

Međutim, pazite da ne preterate s pilingom kože glave jer to može izazvati iritaciju, svrab ili pogoršati postojeće stanje vlasišta.

Kurir 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas