Oglas
· · Komentari: 0

Nova istraživanja kažu da mačke više vole žene: Zbog čega je to tako?

Mačke su mala i slatka stvorenja koji žele da se maze i igraju sa svojim vlasnicima.

1720272716_shutterstock_2169854561.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoje brojna istraživanja koja dokazuju da su muškarci koji čuvaju mačke kao kućne ljubimce pametniji, nežniji i privlačniji ženama, ali da li ste znali da mačke ipak više vole žene? Prema najnovijem istraživanju, mačke više uživaju u ženskom društvu nego u društvu muškaraca.

Pitate se zašto je to tako?

Žene imaju nežniji glas

Ženski glas, za razliku od glasa muškog pola, zvuči nežnije. Pa, baš kao što deca reaguju bolje na nežniji ton glasa, tako je i kod mačaka. One uživaju da slušaju svoje vlasnice dok govore, i mačke lakše „komuniciraju“ sa ženama kada im nešto treba.

Ruke i dodir

Generalno žene imaju nežnije ruke od muškaraca. Ako žene vode računa o tome kako dodiruju mačku, verovatno će stvoriti posebnu vezu sa njom.

Majčinski instinkt

Žene imaju prirodno urođeni majčinski instinkt. One brinu o svojoj deci na poseban način, a isto tako se ophode prema mačkama. Najvažnija potreba svakoga ljubimca je da bude nahranjen, a ako se mačka nalazi u porodici, žena će je najverovatnije hraniti i tako zadobiti njenu naklonost. Takođe, ženska sposobnost za brigu i ljubav prema mački podsetiće ljubimca na brigu koju je primao od vlastite majke.

Slične osobine

Pas je čovekov najbolji prijatelj. On prati svog vlasnika, hoda i trči sa njim, a mačke su više vezane za svoju imovinu. Mačke stalno žele da budu čiste i uredne, a to podseća na ženske osobine.

Više interakcija

Mačke imaju tendenciju da biraju žene jer one provode više vremena sa njima. Što više pažnje dobiju od neke osobe, to su im sklonije. Kao i u ljudskim odnosima, što se više posvetite vašoj mački, većom ljubavlju će vam uzvratiti.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas