Oglas
· · Komentari: 0

3 namirnice se preporučuju ljudima sa insulinskom rezistencijom: DRŽE ŠEĆER POD KONTROLOM

Pored namirnica koje treba da izbacite, postoji spisak dobrih opcija koje treba da dodate u svoj tanjir.

1719407905_shutterstock_2372681749.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stručnjaci savetuju da se primarno usmerite na hranu bogatu proteinima i vlaknima, a da izbegavate rafinisane ugljene hidrate i šećere.

Dijetetičarka Alisa Pačeko izdvaja testeninu od leblebija, bobičasto voće i kinou kao najbolji izbor kod insulinske rezistencije.

1. Bobičasto voće

Za Alisu, bobice su najbolji izbor za osobe sa insulinskom rezistencijom. Ukusne su i veoma dobro se uklapaju uz jutarnji obrok. Dijetetičarka ističe da su prepune vlakana i antioksidanasa, zbog čega su moćni saveznici u kontroli šećera u krvi.

Dodajte ih u činiju sa jogurtom i smuti, ili ih uzimajte kao samostalnu užinu uz dodatak indijskog oraha. Imaćete ukusnu i hranljivu poslasticu koja će zadovoljiti vaše želje za slatkim, a neće napraviti probleme sa šećerom u krvi.

2. Testenina od leblebija

Standardna testenina se smatra nepoželjnom namirnicom za osobe sa insulinskom rezistencijom jer sadrži rafinisane ugljene hidrate. Međutim, testenina od leblebija je odlična alternativa. Sadrži vlakna i proteine i Alisa je preporučuje svima koji žele kvalitetan obrok koji im neće ugroziti zdravlje.

Možete da koristite ovu testeninu u hladnim salatama ili u kombinaciji sa ćuftama i sosevima.

3. Kinoa

"Kinoa je dobar izvor vlakana i proteina i pogodna je za kontrolu šećera u krvi", istakla je Alisa. Lako se uklapa uz sva jela, pa možete da je uključite u supe, salate, variva ili kao prilog za večeru.

(Lepa i srećna)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas