Iskoristite flavanoide, koji su poznati po antiupalnom i podmlađujućem dejstvu.
Ukoliko tražite prirodan način da podignete imunitet, flavanoidi su idealno rešenje.
Flavanoidi su prirodno jači od svih tradicionalnih atioksidanasa, o kojima redovno slušate.
Pročitajte još: Koliko je zdrav MANGO? Egzotično voće koje retko jedemo
Moćna supstanca
Flavonoidi sprečavaju oštećenje slobodnih radikala svojom antioksidativnom aktivnošću i uklanjaju slobodne radikale u celom telu. Blokiraju stvaranje hemikalija koje uzrokuju rak.
Takođe, sprečavaju sintezu i oslobađanje jedinjenja koja mogu da podstaknu upalu.
Mogu biti od koristi kolagenu, najzastupljenijem proteina. Flavonoidi imaju jedinstvenu sposobnost umrežavanja kolagenih vlakana, što ojačava matricu vezivnog tkiva u celom telu. To uključuje držanje tkiva zajedno ( posebno tetivama, ligamenata i hrskavice). Kada naša tela dožive upalu, uništava se kolagen, tako da flavonoidi mogu da pomognu u tom slučaju.
Kolagen je zadužen i za elastičnost i zdravlje kože i treba da ga unosite što više jer je zadužen za mladolik izgled.
Foto: Piksabej
Ishranu upotpunite namirnicama sa liste i obezbedite dovoljan unos flavanoida.
Hrana koja sadrži flavanoide
- Luk
- Grožđe
- Bobičasto voće
- Zeleno, lisnato povrće
- Crveno povrće (crvena ljuta paprika, crveni kupus, broskva)
- Začinsko bilje (peršun, majčina dušica, oregano)
- Citrusi
- Mahunarke
- Čaj od kamilice i crno vino
- Prirodna čokolada, bez šećera i zaslađivača
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU