Oglas
· · Komentari: 0

Pet saveta koji će vam pomoći da ostanete dosledni treniranju: Napravite plan i držite ga na oku

Da li ste umorni od stalnog „vraćanja na pravi put“ sa svojim fitnes ciljevima?

1698399149_shutterstock_499280881.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svi smo bili tamo! Ponedeljak je već iza ugla, a vi počinjete iznova, i to po milioniti put. Frustrirani ste sobom jer jednostavno ne možete da uđete u rutinu. Čak i kada imate dobar niz koji traje nekoliko dana, uvek se pojavi nešto što vam potpuno pomrsi konce.

Kao, na primer, izlazak sa društvom koji se pretvorio u vikend „lečenja sebe“. Ili dan odmora, koji je postao nedelja odmora, koja se nekako pretvorila u mesec odmora... I tako dalje!

Nije da vam nije stalo do postizanja svojih ciljeva. Jednostavno niste sigurni kako da to uradite, a da ne morate da se odreknete svega ostalog u svom životu.

Napravite plan i držite ga na oku

Neuspeh u planiranju je isto što i planiranje neuspeha. Da biste se držali svojih fitnes ciljeva, morate imati jasnu sliku o tome kako nameravate da ih postignete. Da li ćete vežbati u teretani ili kod kuće? Da li ste odvojili vreme za vežbanje i zakazali ga u svom kalendaru? I koje ćete treninge tačno raditi? Da li znate dovoljno o ​​programiranju da kreirate sopstveni plan obuke? Ili ćete kupiti program koji ćete pratiti? Pronalaženje odgovora na ova pitanja će vam postaviti čvrst plan akcije koji će vam olakšati ulazak u rutinu koja podržava vaše ciljeve.

Obucite se specijalno za tu priliku

Iako nema spora da je uparivanje pocepanih farmerki sa jednostavnom majicom i nekim sandalama dovoljno za cool izgled, to možda nije najbolja odeća za vežbanje. To ne znači da se ne možete osećati "slatko" dok se pripremate da se znojite. Ključno je pronaći odeću u kojoj ćete se osećate sigurni, a koja je takođe praktična. Zaista verujemo da su lep par patika za trening i udoban sportski set uvek dobra ideja, ali trebalo bi da nosite ono u čemu se vi lično najbolje osećate, sve dok je funkcionalno. Kada se osećate dobro, veća je verovatnoća da ćete izvući maksimum iz svog treninga. I to je ono što svi želimo. zar ne?

Pazite šta jedete

Definitivno je moguće postići svoje fitnes ciljeve bez dijete. Međutim, ono što jedete i što je još važnije, koliko jedete, trebalo bi da dopunjuje vaše ciljeve treninga. Kako to izgleda biće drugačije za svakoga. Na najosnovnijem nivou, ako je vaš cilj da smršate, trebalo bi da imate kalorijski deficit, a ako želite da dobijete čistu masu, trebalo bi da budete u kalorijskom višku. Ako nemate pojma šta to znači ili kako da to izračunate, savetujte se sa stručnim licima.

Pratite svoj napredak

Lako je odustati kada mislite da ne vidite rezultate. Ako budete uporni u praćenju svog napretka, ne samo da ćete osigurati da se krećete u pravom smeru, već će vam to dati i dodatni podsticaj da nastavite da se pojavljujete u onim danima kada jednostavno ne želite. Pazite da se ne oslanjate samo na vagu jer ona ne priča celu priču! Iako se vaša težina može povećati, to ne znači da je i vaš procenat telesne masti uvećan. Postoji mnogo različitih faktora koji utiču na broj koji vidite na skali. Zato je važno uključiti više od jednog metoda praćenja napretka. Merenje obima, slike napretka i uočavanje promena u tome kako vaša odeća stoji, drugi su načini na koje možete pratiti svoje poboljšanje.

Investirajte u odgovornost

Jedan od najboljih načina da se držite svojih fitnes ciljeva je da investirate u trenere ili ličnog trenera čiji je posao da vas drži odgovornim. Ako vas neko čeka u teretani 3 dana u nedelji ili postoji neko ko vas stalno proverava tokom cele nedelje, to vas čini mnogo manje podložnim da odustanete od svojih fitnes ciljeva. Ne samo da imate nekoga ko vas uvek podseća na ciljeve koje ste sebi postavili, već imate i dodatnu finansijsku posvećenost koju ste preuzeli angažovanjem te osobe. U proseku, treneri naplaćuju par hiljada dinara mesečno, a to svakako nije mala suma koju biste tek tako lako pustili da propadne, zar ne?

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas