Oglas
· · Komentari: 0

ŠTA ZNAČI AKO SANJATE SVETU PETKU: Ova verovanja i danas su čvrsto utkana u narodu

Srpska pravoslavna crkva i vernici u nedelju, 27. oktobra, obeležiće važan praznik, Svetu Petku, zaštitnicu žena. Mnogi veruju da molitve Svetoj Petki donose mir i dobro zdravlje, a neka verovanja i danas su čvrsto utkana u narodu.

1729757841_17ab7f4ceddaa85be2aad01b7ec7818bde84ca28.jpg
Foto: Vikipedija
Oglas

Prema jednom narodnom verovanju, ukoliko vam se Sveta Petka ukaže u snu, to može da znači dve stvari, ili ćete biti nagrađeni ili je to opomena i poziv da se promenite. Verovanje je da se Sveta Petka javlja u snu da vam pokaže da ste na dobrom putu ili da vas kroz snove upozori.

Narodna verovanja kažu i da na dan praznika ne sme da se pere veš, da se šije, da se radi težak posao, a pogotovo to ne treba da rade žene.

Mnogi koji veruju u Svetu Petku, tvrde da se ona uvek odazove molitvama, posebno za zdravlje i sreću porodice.

Ali, kad je neko jednom prizove u svoj dom, ona kasnije dolazi i nepozvana, kad god porodici preti neka nesreća.

(Telegraf.rs)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas