Oglas
· · Komentari: 0

KAKO SE PRAVILNO KADI KUĆA: Srbi vekovima poštuju ovaj stari običaj "čišćenje prostora" od negativne energije

Pred važan događaj ili kada vam stvari ne idu od ruke, preporučuje se "čišćenje prostora" od negativne energije ritualom koji se kod Srba praktikuje vekovima

1722074820_f900ce807b23087723dff8b7d48db7b009642059.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Uzmite tamjan i zapalite ga u kadioici, dok se kolutovi dima dižu ka plafonu šireći svoj prijatni miris - to podizanje dima ka plafonu simbolično predstavlja uzdizanje naše molitve ka Bogu.

Evo kako to možete uraditi: 

Veoma je bitno da kada zapalite tamjan sa njim prođete kroz celu kuću i tako izvršite energetsko čišćenje doma. Bitno je da vam kuća pri tome bude pospremljena i da se vi nakon toga istuširate kako bi sa sebe sprali negativnu energiju. Ovaj ritual možete ponavljati kada god osetite potrebu za tim.

 Zapalite voštanu sveću u kući

Prilikom kađenja kuće, obavezno zapalite jednu voštanu sveću. NJen plamen će vam pomoći da se povežete sa nečim višim, ali i sa svojom unutrašnjom snagom i mudrošću.

Ukoliko imate neku muku, nedoumicu, žaljenje ili kajanje, bitno je da zapalite sveću i da svoj bol pošaljete preko plamena sveće. Sa tim ćete uspeti da odagnate baram deo problema koji vas pritiska. 

Stari Egipćani su verovali da jednostavno gledanje u plamen sveće pomaže običnom čoveku da se poveže sa Bogom i da će mu Bog pri tome pomoći i zaštiti ga. 

Prekrstite se

Završite ritual čišćenja jednostavnom molitvom i znakom krsta. Osećaćete se dobro i zaštićeno. Ovo možete ponavljati kad god za to osećate potrebu.

(Kurir) 

 

BONUS VIDEO:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas