Vinsko sirće je neuporedivo zdravije od alkoholnog, ali je veoma važno da znate njegovo poreklo.
Da li znate da možete sami da napravite domaće sirće?
Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)
Brojna istraživanja su pokazala da je konzumacija vinskog sirćeta izuzetno zdrava, naročito za srce. Najbolje je kada ga koristite kao preliv za svežu salatu, jer je neuporedivo bolje od alkoholnog sirćeta. Takođe, odlično je i kada ga pijete razblaženog sa vodom, ali još je bolje kada znate da je to pravo, prirodno sirće.
Vinsko sirće treba kupovati od proizvođača koji su iz čuvenih vinskog krajeva, a još bolje ako se bave proizvodnjom vinoa. Međutim, i vi sami možete da napravite svoj zdrav napitak. Vrlo je jednostavno.
Pročitajte još: Danas ne kuvajte, već podgrevajte, a PICA se podgreva sa čašom vode
Uzmite kupovno obično sirće i zagrejte ga do ključanja. Ubacite šaku malina ili kupina (mogu smrznute), skinite sa ringle, zatvorite i kada se malo prohladi stavite ga u frižider, pa ga posle četiri nedelje procedite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU