Postoje rešenja.
Gotovo svakodnevno je pri pripremanju obroka potrebno da nešto odmrzavamo jer obično kupimo unpared, pa nam to stoji u frižideru.
Meso
Ako ste prehotnog dana zaboravili da izvadite meso iz zamrzivača postoji brzo rešenje. U posudu sipajte hladnu vodu i u nju potopite dobro zatvorenu kesu mesa. Za manje od sat vremena biće odmrznuto i spremno za pečenje. Da biste ubuduće to još brže činili, pre zamrzavanja meso isecite.Isti način odmrzavanja važi i za ribu.
Pročitajte još: Uz pomoć ova TRI NAČINA proverite jesu li jaja sveža
Povrće
Najbolje je da smrznuto povrće kuvate u posudama za kuvanje na pari ili da ga stavite u slanu kipuću vodu. Nemojte da ga prekuvate, da bi zadržalo boju, hranljive sastojke, ukus i miris.
Pročitajte još: Niste ni znali, ali evo kako još možete da upotrebite MASLINOVO ULJE u kući?
Voće
Voće uglavnom gubi punu strukturu i ukus kada se odmrzava, ali najmanje ako se stavi u cediljku na sobnoj temperaturi i pusti lagano da se topi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU