· · Komentari: 0
Rekord

Još jedan japanski automobil dostigao prodaju od 10 miliona primeraka!

„Tojota rav 4“ je u jednom naletu osvojio kupce širom planete praktičnošću i kvalitetom

Toyota-RAV4-naslovna.jpg
Foto: Tojota

Već krajem februara „Tojota“ je sa još jednim svojim modelom dostigla magičnu cifru od 10 miliona prodatih primeraka! Lovorike su, ovog puta, pripale „tojoti rav 4“, jednom od najpopularnijih SUV vozila na svetu.

Naravno, računajući svih pet generacija ovog ,neponovljivog terenca, počevši od 1994. godine.

- Kao globalni „Tojotin“ model „rav 4 “ je od svog pojavljivanja do danas postajao sve bolji i bolji. Pošto je ustanovio čitav tržišni segment nove klase kompaktnih, pokretljivih i zabavnih SUV vozila, nastavio je da postavlja nove standarde, beležeći rekordne prodajne rezultate. - kažu u ovom japanskom gigantu.

Pročitajte još: „Tojota“ u Srbiji obradovala kupce u vreme korone

Ne samo da je „rav 4“ bio najprodavaniji SUV na svetu tokom 2019. godine, već je sveukupno bio i četvrti najprodavaniji putnički automobil. Prodaja na tržištu Severne Amerike je daleko najveća, sa više od pola miliona prodatih vozila godišnje (535.000 tokom 2019.), a slede Evropa (133.000) i Kina (127.000).

Ukupna prodaja modela u Evropi prešla je sveukupnu brojku od dva miliona vozila od 1994, dok je aktuelna, peta generacija, lansirana početkom 2019, postavila novi rekord godišnje prodaje od preko 130.000 jedinica.

Ova godina biće u znaku važne evolucije i predstavljanja novog modela „rav 4 plag-in hibrid“, koji će kupcima ponuditi još više snage za potpunu vožnju na elektro-pogon, s nultom emisijom štetnih gasova i nultom potrošnjom goriva.

Foto: Tojota

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.