· · Komentari: 0
NEGA

Do zdrave i lepe kože u tri koraka: Ovo su ključne stavke za pravilnu negu

Izbor kreme zavisi od tipa kože, dnevne su uglavnom laganije dok se za noćnu negu koriste jače koje služe za dubinsku ishranu i regeneraciju

depositphotos_95617788-stock-photo-smiling-young-woman-cleaning-her.jpg
Foto: Depozitfoto

Lepa i blistava koža lica podrazumeva redovnu negu. Osim odlaska na kozmetičke tretmane, svaka žena pravilnom negom i brigom može mnogo da doprinese svom izgledu. Kozmetičarka Marina Đušić savetuje čitateljke "Života plus" kako da u tri koraka postignu efekat zdrave i lepe kože lica.

Pročitajte još: Zategnite kožu lica i vrata prirodnim putem: Potrebno vam je samo 10 minuta dnevno

Čišćenje i toniranje

Jutarnje umivanje pomaže da uklonimo masnoću sa lica koja se sakuplja tokom noći, ali i da pripremimo kožu za dnevnu negu. Preparati za umivanje se biraju na osnovu tipa i stanja kože. Važno je da nisu agresivni, da ne isušuju i ne iritiraju.

Obavezno uveče skidajte šminku!

Uveče je obavezno skidanje šminke kako ne bi došlo do zatvaranja pora, iritacija i ubrzanog starenja kože. Večernje čišćenje je bitno da bi se uklonile sve nečistoće koje se nakupe u toku dana, kao što su masnoća i znoj. Toniranjem se uklanjaju ostaci preparata za čišćenje, vraća pe-ha kože, hidrira i lice priprema za nanošenje krema. Tonik se bira prema tipu kože.

Serumi i kreme

Ovo su ključni i najkoncentrovaniji preparati u negovanju i rešavanju problema kože (bore, pore, akne, fleke, ožiljci). Izbor krema zavisi od tipa kože, stanja, problema, starosnog doba.

Ne kupujte jeftinu, već kremu koja odgovara vašim godinama!

Dnevne kreme su uglavnom laganije, služe za hidrataciju, obnavljanje i zaštitu i trebalo bi da imaju zaštitni faktor, najčešće 15, a tokom leta i veći. Za noćnu negu se koriste jače kreme, koje služe za dubinsku ishranu i regeneraciju. Posebna nega oko očiju, gde je koža tanka i osetljiva, podrazumeva upotrebu antirida, krema koje su posebno formulisane za tu regiju. To su preparati koji hidriraju, hrane kožu, sprečavaju/redukuju bore, ublažavaju nadutost i tamne kolutove oko očiju.

Pročitajte još:  Želite lep dekolte? Poštujte pet osnovnih pravila

Hidratacija i zaštita

Dodatna nega podrazumeva piling lica jednom ili dvaput nedeljno, što zavisi od tipa kože. Kod suvih i osetljivih koža može i ređe. Sa pilinzima ne treba preterivati da ne bi došlo do isušivanja, iritacija ili slabljenja prirodne zaštite kože lica.

Maska se nanosi nakon pilinga lica.

Nakon pilinga se nanosi maska za hidrataciju, ishranu ili pročišćavanje kod masnih koža. Tretmani lica su postali redovan deo nege posebno kod problematične kože, a posle 30. godine je potrebna intenzivnija nega jer se već tada javljaju prvi vidljivi znaci starenja. Pored svakodnevne nege, kako bi koža bila zdrava i lepa, neophodan je preporučen unos tečnosti, pravilna ishrana i dovoljno sna.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.