Oglas
· · Komentari: 0

Šta je pisalo u TESTAMENTU PRINCEZE DAJANE? Prinčevi Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici

Uskoro se navršava 27 godina od smrti princeze Dajane

1724333043_7e621f697dfd5be880daca512827401e50ec2166.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Poslednjeg dana avgusta 1997. svet je zaustavila vest da je jedna od najslikanijih žena svih vremena, princeza Dajana, izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Imala je samo 36 godina. Među brojnim pitanjima koja su se tada otvorila našla se i tema – testament princeze Dajane.

Šta krije testament princeze Dajane? Da li je bila premlada da bi ga napisala? No, ona ga je ostavila, zajedno sa popisom imovine. Pretpostavlja se da je to učinila kada se službeno razvela od princa Čarlsa i ostala bez titule „njenog kraljevskog visočanstva“.

U poslednjoj volji Lejdi Di pomenuto je nekoliko osoba. Dva glavna naslednika su, naravno, njeni sinovi, prinčevi Vilijam i Hari. U testament je uključeno i 17 dece kojima je princeza bila kuma, kao i njen voljeni batler Pol Barel.

Imovina i testament princeze Dajane

Za poverenike i izvršioce izabrala je majku, lejdi Frensis, i jednu od sestara, lejdi Saru. Britanski mediji prenose navode Visokog suda pravde Engleske, prema kojima je imovina princeze Dajane iznosila 21.711.485 funti, što je više od 30 miliona dolara.

Međutim kada je obračunat (ogroman) porez na nasledstvo, brojka se drastično smanjila, pa je neto vrednost zapravo bila 17 miliona dolara.

Nakon što je prošla proces odobrenja od strane Visokog suda, imovina princeze Dajane podeljena je onako kako je navela u testamentu. Oko 70.000 dolara ostavila je batleru, dok su kumovi dobili stvari od sentimentalne vrednosti kao što su fotografije, umetničke slike, porcelan.

Fondaciji je ostavila 1,4 miliona dolara, kao i svu odeću, uključujući čuvenu venčanicu. Fond koriste Vilijam i Hari, njihove porodice i dobrotvorne organizacije.

(Blic Žena)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas