Oglas
· · Komentari: 0

SMATRAO ĆIRILICU NAJSAVRŠENIJIM PISMOM NA SVETU: Pročitajte mudre misli Džordža Bernarda Šoa, dobitnika Nobelove nagrade

Pročitajte mudre citate Džordža Bernarda Šoa, dobitnika Nobelove nagrade, koji je imao poprilično buntovne i idealističke stavove i poglede na život.

1717504057_bernard-610x392.jpg
Foto: Vikipedija
Oglas

Džordž Bernard Šo zalagao da se komplikovani engleski alfabet reformiše i uprosti, pa je u svom testamentu zaveštao 367.000 funti, što je oko 48 miliona dinara, onome ko pojednostavi englesku abecedu po uzoru na srpsku azbuku, objavila je Politika.

Ovo su mudri citati Bernarda Šoa:

"Zapamti prijatelju: sve što možeš da kupiš novcem je već jeftino!"

"Možda si u pravu, ali šta ti koristi ako tvoja žena plače?"

"Snovi se ostvaruju samo optimistima. Pesimisti imaju noćne more."

"Pre nego što izlijete dušu, uverite se da „posuda“ ne curi!"

"Ne žurite da pomognete nekome ko vas nije zamolio za pomoć. Ne dajte savete nekome ko vas nije pitao za savet."

"Sada kada smo naučili da letimo kroz vazduh kao ptice, da plivamo pod vodom kao ribe, nedostaje nam samo jedno: da naučimo da živimo na zemlji kao ljudi."

"Iskrenost i lojalnost su skupi pokloni koje ne treba očekivati od jeftinih ljudi."

"Pokušajte da dobijete ono što volite ili ćete biti primorani da volite ono što dobijete."

"LJude najviše zanimaju stvari koje ih se uopšte ne tiču."

Interesantno je pomenuti da je Šo početnu literarnu slavu stekao sa jednim od svojih prvih dramskih dela – komedijom „Oružje i čovek” na temu romantične ljubavi za vreme Srpsko-bugarskog rata 1885. godine.

(Sensa)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas