Oglas
· · Komentari: 0

Biografija Bore Čorbe: Kako je tekao put legendarnog rokera

Rok legenda, srpski muzičar i pesnik, Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je danas u 72. godini. Bora je preminuo u bolnici u LJubljani nakon što se danima borio za život.

1725434685_4bdc380bcd60cec4f95a1966f5717ade64df12d4.jpg
Foto: ATA images/ A.A.
Oglas

Vest o smrti legende je objavila zvanična stranica grupe "Riblja čorba":

- Poštovani prijatelji, sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki. Borisav Bora Đorđević. 01.11.1952- 04.09.2024 - piše u objavi.

Borisav Bora Đorđević, biografija

Bora Đorđević je rođen u Čačku 1. novembar 1952. godine. Muzičku karijeru započeo je u rodnom gradu 1965. godine u bendu Hermelini.  Po dolasku u Beograd bio je član više poznatih grupa, a 1978. osnovao je grupu Riblja čorba po kojoj je i dobio nadimak.

Prvi koncert Riblja čorba je održala u vojvođanskom mestu Elemir 26. avgusta 1978. godine, dok su prvi beogradski koncert održali su u Domu omladine 28. februara 1979. godine. Grupa je izdala 20 studijskih albuma, prvi 1979. godine, a poslednji 2019. godine.

Bora je pohađao Petu beogradsku gimnaziju, a po njenom završetku je upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU.

Bora Čorba, privatni život

Bio je oženjen Draganom Đorđević, sa kojom ima sina Borisa. Borisav i Dragana su se sporazumno razveli 5. februara 2007. Dragana Đorđević je izvršila samoubistvo 23. marta 2007.

Po drugi put se oženio dvadeset šest godina mlađu Aleksandru. Venčanje je obavljeno na Rudniku, 18. novembra 2009.Aleksandru je upoznao tokom turneje po SAD. Nakon četiri godine je i ovaj brak okončan.

Bora Đorđević je nekoliko godina unazad bio u srećnom braku sa Dubravkom, s kojom je živeo u LJubljani u Sloveniji gde je i preminuo.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas