Uz pomoć ovog saveta, testo za kolače će uspeti čak i domaćicama koje nisu previše vešte u kuhinji
Neki kolači su prilično jednostavni za pripremu, a oko nekih se malo pomučimo. Ipak, jedno je sigurno - u njima svi uživamo.
Međutim, kada se pravi testo, postoji mogućnost da kolači ne budu sveži više dana, a kako je period slava uveliko u toku, a bliže se i novogodišnji i božićni praznici, potrebno je da ostanu sveži makar 2-3 dana.
Ukoliko planirate da pravite kolače od testa, nemate razloga za brigu, jer ono uopšte nije komplikovano za pripremu. Pratite recept detaljno, i uzmite sveže namirnice.
Pročitajte još: Trik iz kuhinje koji će nam OLAKŠATI ŽIVOT: Evo kako da vam oči ne suze kada sečete CRNI LUK
Foto: Profimedia
Najveća greška, koju mnogi prave, prilikom pripreme ovakvog testa, jeste u tome što dodaju previše jaja, jer belance testo čini žilavim i grubim. Sa druge strane, previše brašna može da ga osuši, pa se kolači brzo obajate.
Pročitajte još: Koliko zapravo SVINJSKO PEČENJE sme da stoji u FRIŽIDERU: Malo ko zna pravi ROK TRAJANJA
Ali, nema razloga za zabrinutost. Sve što je potrebno da uradite jeste da dodate jedan sastojak koji će apsolutno svako testo učiniti savršenim, i što je najbitnije, svežim više dana.
U pitanju je kisela voda! Zahvaljujući njoj, slatko testo će bolje narasti, a nakon pečenja, duže ostati sveže i mekano. Ukoliko dodate kiselu vodu, onda smanjite količinu mleka ili druge tečnosti koja stoji u receptu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU