Brzo je i efikasno.
Koliko god pazili, na staklenim vratima pećnice ostanu zagoreli ostaci hrane. Vlasnica agencije za čišćenje Keti Burkej predlaže tako dva jednostavna, brza i prirodna načina čišćenja.
– Najbolje sredstvo za čišćenje vrata rerne jeste mješavina dvaju sastojka koje već imate kod kuće, sode bikarbone i sirćeta – kaže Burkey i dodaje da je dobijena smesa odlična zamena alternativa hemijskim sredstvima za čišćenje.
Pročitajte još: Namirnice koje volimo da jedemo u toku JESENI: Koliko su zdrave?
Ako je na staklu nakupljena masnoća i prljavština, savetuje da pospete malo sode bikarbone baš na ta područja, a zatim poprskajte mešavinu sode bikarbone i sirćeta po celoj površini.
Nakon toga sunđerom po staklu razmažite dobijenu pastu, pa je prebrišite mokrim, toplim sunđerom kako biste sve uklonili. Ako treba, površinu pređite i s grubljom stranom, ali pazite da ne oštetite staklo.
– Čišćenje stakla završite sredstvom za pranje stakla kako bi površina dobila sjaj.
Pročitajte još: Postoji način da ručak ne POKIPI IZ ŠERPE: Koristite predmet koji svi imamo u kuhinji
Takođe, savetuje da pustite da napravljena pasta odstoji 15 do 20 minuta, u zavisnosti od toga koliko je prljava.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU