Na poseban način priprema ovu poslasticu
Otkrivamo kako da naravite pravu englesku čajanku. Kolač koji se služi uz čuveni engleski napitak priprema šef kuhinje kraljevske porodice. Veoma je jednostavno, a uspećete ako pažljivo pratite sledeće korake.
Pročitajte još: Nikada ne bacajte koru pomorandže, jer uz pomoć nje možete rešiti MNOGE STVARI
Sastojci:
225g putera ili margarina istopljenog na sobnoj temperaturi
225g šećera u prahu
4 jaja
Fil:
Džem, šlag, sveže šumsko voće ili limunov sok, 2 kašičice vanilin šećera, 225g brašna, mleko
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni
2. Stavite papir za pečenje na pleh
3. Promešajte puter i šećer zajedno u činiji
4. Razbijte jaja i dodajte vanilin šećer
5. Dodajte brašno i malo mleka ako je potrebno da biste dobili testo
Pročitajte još: Barena JAJA smo pravili sto puta, ali niste znali da ih možete spremiti i BEZ KUVANJA
6. Rasporedite pažljivo testo u pleh
7. Pecite 20 ili 25 minuta dok ne kora ne potamni
8. Posle pečenja ostavite koru da odmori pet minuta i ostavite sa strane da biste je posle presekli po sredini
9. Namažite kore džemom, šlagom, svežim šumskim voćem ili limunovim sokom i spojite ih.
Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA