Bez obzira da li šerpe i tiganje perete u mašini za pranje sudova ili ih sami perete ručno, ponekad je vašem posuđu potrebno dodatno vreme da se očisti.
Uz pomoć sode bikarbone možete da se uhvatite u koštac sa teškim mrljama na šerpama i tiganjima.
Pošto soda bikarbona nije abrazivna, možete je koristiti kad god je potrebno temeljno čišćenje lonaca i tiganja. Ovo može biti onoliko često koliko i svaki put kada ih koristite, ili možete da rezervišete ovu metodu za najtvrdokornije situacije sa hranom i mrljama.
Pročitajte još: Kako ekikasno očistiti MRLJE OD RĐE? Samo namažite ova dva sastojka
Kako očistiti dna na loncima i tiganjima?
Prilikom čestog korišćenja i spuštanja na vrele plotne šerpe i tiganji mogu da dobiju braon mrlje po dnu. Jednostavno možete da vratite sjajno dno lonaca i tiganja pomoću sode bikarbone, sirćeta i pola limuna.
Postupak je jednostavan. Okrenite posudu naopačke i pospite sodu bikarbonu po dnu. Potom sipajte sirće preko dna tiganja. Na kraju ostaje piling sa limunom, piše The Spruce.
Koristite pola limuna kao „četkicu za ribanje“ po celom dnu tiganja. Ubrzo bi mrlje trebalo da nestanu.