Oglas
· · Komentari: 0

Kako smanjiti znojenje na prirodan način? Od sode bikarbone do mirisnih čajeva

Normalno je i zdravo znojiti se kada temperatura poraste, ali krugovi od znoja ispod pazuha, slepljena odeća i stalno vlažni dlanovi znaju da budu zaista neprijatni.

1717856192_3886565_kupka_ff.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Jabukovo sirće

I sirće pomaže u sužavanju pora na koži, a time i u kontroli znojenja. Koristite tufer od vate za nanošenje jabukovog sirćeta na pazušni predeo tokom dana, da biste smanjili broj bakterija koje izazivaju neprijatan miris. Ipak ga nemojte koristiti odmah posle brijanja, jer bi moglo da izazove jako peckanje. Uz to, dobro je svaki dan popiti kašičicu sirćeta pomešanog s vodom, i to doprinosi regulisanju znojenja.

Tonik od hamamelisa

Na sličan način, u podpazušne jame utapkajte tonik od hamamelisa, koji možete nabaviti u apoteci, a možete ga poprskati i direktno na kožu onoliko često koliko želite. Ova osvežavajuća tečnost isušuje i ostavlja prijatan miris.

Soda bikarbona

Umesto kupovnih pudera upotrebite sodu bikarbonu ili kukuruzno brašno za bilo koji problematičan deo tela. Oba ova praha upijaju vlagu, a soda bikarbona ubija i neželjene bakterije.

Čaj od žalfije

I mirisna začinska biljka žalfija se takođe bori protiv bakterija i smanjuje znojenje. Možete kupiti tinkturu žalfije, rastvoreno ulje žalfije u prodavnicama zdrave hrane, ili skuvati malo čaja od žalfije. Zahvaljujući taninu, sličan efekat daje i crni čaj, koji deluje kao prirodni antiperspirant.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas