Iako imaju dug rok trajanja, soda bikarbona i prašak za pecivo mogu da se pokvare.
Ukoliko soda bikarbona i prašak za pecivo dugo stoje u vašoj kuhinji, postoji šansa da su se možda pokvarili.
Kako ne biste rizikovali, bolje je da proverite njihovu ispravnost brzim i jednostavnim testom.
Pročitajte još: Profesionalni kuvari otkrili tajnu: Zašto u MLEVENO MESO treba staviti SODU BIKARBONU?
Soda bikarbona
Da li je soda bikarbona dobra za upotrebu može da se proveri preko prostog hemijskog testa - jer je sodi potrebna kiselina kako bi se izazvala reakcija.
U vruću vodu potrebno je da dodate par kapi sirćeta, i potom polovinu kašičice sode bikarbone.
Ako soda bikarbona odmah zapeni, i dalje je dobra za upotrebu.
Međutim, ako vidite samo malo pene, onda je njena moć oslabila, a ako uopšte ne peni, nije više dobra za ušpotrebu.
Prašak za pecivo
Kako biste proverili da li se prašak za pecivo pokvario, dovoljno je da dodate 1/4 kašičice praška u pola šolje vruće vode
Ako je još uvek dobar za upotrebu, prašak će odmah zapeniti, a ako ne zapeni, vreme je da kupite novi.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU