Ovi trikovi će vam olakšati kuvanje i čuvanje namirnica.
Ovo su mali ali i te kako efikasni kuhinjski trikovi koji će vam rešiti neke od problema poput truljenja salate, prelivanja prekipeke vode, klijanje krompira.
Iznenadićete se kada vidite šta sve možete da uradite sa koncem za zube, drvenom varjačom, ubrusom.
Pročitajte još: TRI jednostavna trika za skidanje fleka sa TEPIHA uz pomoć KROMPIRA, KISELE VODE i PRAŠKA ZA PECIVO
- Konac za zube vam može pomoći da isečete mekano testo ili sir, a da ga ne zgnječite.
Omotajte jedan kraj konca o kažiprst leve ruke, drugi kraj konca o kažiprst desne i samo prevucite preko mase koju želite da isečete.
- Ukoliko želite da sprečite krompir da proklija, ubacite jednu jabuku u kesu sa krompirima koje odlažete.
Pročitajte još: Trikovi i saveti za NAJMEKANIJE ŠNICLE: 4 TAJNE iskusnih domaćica
- Drvenu varjaču stavite preko šerpe, kako biste sprečili prelivanje kipuće vode.
- Ako voće poput jagode, maline, kajsije, breskve odlažete u zamrzivač, uvek ga pakujte u posude i svaki red voća dobro pospite šećerom.
Šećer ne dozvoljava mrazu da prodre u voće i oduzme mu prirodan ukus. Kad ga odmrznete, voće će biti kao sveže.
- Kako biste produžili rok trajanja mleku iz tetrapaka, u otvoreni tetrapak sipajte malo soli. Mleko neće biti slano, i neće se brzo pokvariti.
- Papirnim ubrusom sačuvajte svežinu zelene salate. Salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete sprečiti kondenzaciju zbog koje vam salata brže propada i truli.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU