Proleće je i trešnje se sve češće mogu videti na tezgama. Kako cena ukusnih trešanja pada tako rastu i razlozi da se od njih naprave kolačići.
Kolačići se prave izuzetno jednostavno i lako, a dovoljno je nabaviti samo šaku trešanja. Kolačići su odlični slatkiši uz kafu, ali i kao doručak.
Pročitajte još: Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO
Sastojci:
- šaka trešanja
- 2 jajeta
- 125 grama brašna
- čaša jogurta
- čaša mleka
- kašika šećera
- malo praška za pecivo
- malo soli
Priprema:
Uključi se rerna na 220 stepeni da se ugreje dok se kolač priprema.
U dublju posudu se pomešaju 125 grama brašna, kašika šećera, so na vrhu noža i malo praška za pecivo. Ovde se ubace i čaše jogurta i mleka. Sve se dobro pomeša i dodaju se dva žumanceta, dok se belanca sipaju u drugu posudu i umute u šlag. Dobro se pomeša testo sa brašnom, jajima, mlekom i jogurtom, pa se kašikom polako dodaje umućeno belance.
Belance se dodaje pažljivo da zadrži vazduh u sebi.
Pleh sa modlicama za kapkejk se namaže buterom. Pleh može da bude i običan, pa da se ubace papirnate modlice. Sipa se smesa, pa se u svaku modlicu doda po nekoliko trešanja očišćenih od koštice.
Porčitajte još: Napravite ukusnu i luksuznu GOZBU od palačinki (Foto)
Čim se pleh stavi u rernu, jačina se smanji na 180 stepeni. Kolačići se peku 20 minuta, dok ne dobiju žutu boju. Pre vađenja se čačkalicom proveri sredina da li je pečena.