Ako nešto volimo to su svakako brzi i ukusni recepti od tri sastojka i da nema pečenja. Mislite da je predobro da bi zvučalo istinito? Nije, isprobali smo!
Oglas
Inače ovi kolačići zadovoljavaju sve popularne kriterijume ishrane: imaju malo ugljenohidrata, keto su, a i veganski ako ne upotrebljavaš med nego neki drugi zaslađivač poput agavinog sirupa.
Ovi kokosovi kolači bez pečenja mogu se pokriveni držati na sobnoj temperaturi do sedam dana. U frižideru mogu stajati mesec dana, a zamrznuti do dva meseca.
Pročitajte još: Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)
Sastojci:
- 3 šolje kokosovog brašna
- 1 šolja kokosovog ulja
- 1/4 šolje bilo kojeg zaslađivača po izboru
Foto: Depozit
Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)
Priprema:
- U veliku posudu za mešanje uspite nezaslađeno kokosovo brašno.
- Kokosovo ulje rastopi u mikrotalasnoj pećnici (potrebno je samo nekoliko sekundi) i zatim dodajte kokosu. Kokosovo ulje postoji u dve varijante: bez ukusa i mirisa na kokos ili s mirisom i aromom kokosa. Možeš koristiti bilo koje, ali, naravno, ovo s ukusom daće jaču aromu kolačićima.
- Dodajte zaslađivač po izboru. To može biti med, agavin sirup, javorov sirup.
- Mešajte dok se ne stvori homogena masa. Ako je masa previše mrvičasta, odnosno ne spaja se lepo, dodajte malo vode ili još zaslađivača, zavisno od toga koliko slatke kolače želite.
- Prebacite smesu u tepsiju veličine, otprilike 20dž24cm, obloženu papirom za pečenje. Navlažite ruke pa smesu lepo utisnite i poravnjajte.
- Stavite u frižider ili zamrzivač da očvrsne. Nakon toga narežite kolač na kocke i i uživajte.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas