Subota, ručak sa porodicom i fantastična Karađorđeva šnicla!
Potrebno je:
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr suvog mesa
- 150 gr kajmaka
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr brašna
- 150 gr prezli
- začin za meso
- so
- 3 jaja
- ulje
Pročitajte još: PRAVI DOMAĆINSKI RUČAK: Fantastičan kiseli kupus sa suvom kolenicom i slaninom (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Meso iseći na šnicle, pa tanko izlupati.
Foto: Privatna arhiva
Svaku izlupanu šniclu namazati kajmakom, staviti nekoliko listova suvog mesa ili šunkarice zatim kačkavalja. Potom saviti ivice i urolovati.
Pročitajte još: Doručak, užina ili večera: HRSKAVA PITA sa sirom i kulenom koja će vas oduševiti (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i u prezle, pa ponovo u jaja i prezle.
Pročitajte još: Poslastica BEZ ŠEĆERA: Recept za KOLAČ sa JABUKAMA (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Postupak nastavite sve dok se ne potroše šnicle.
Pročitajte još: DOMAĆA POGAČA: Jednostavno se pravi i ne sadrži margarin (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Pržiti u dubokom ulju. Služiti uz kuglu sira... Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU