Tokom vrelih dana nemamo apetti kao obično, a ovo kelo može da jede kao doručak ili večera, ali i kao poslastica.
Priprema je jednsotavna i traje kratko, odnosno koliko je potrebno da se isecka voće. Najbolje je jogurt pripremiti uveče i saviti u frižider, pa je ujutru spreman.
Pročitajte još: Dočekajte leto sa stilom i napravite ZELENI AJVAR
Sastojci:
- grčki jogurt
- šoljica ovsenih pahuljica (prema želji)
- kašikica čija semenki (nije neophodno)
- 1 breskva/kajsija
- šaka višanja
- šaka malina
- banana (po želji)
- grančica nane
Priprema:
Da bi jogurt dobio ružičastu boju dovoljno je da se izmiksira, pa i samo pomeša sa ispasiranim malinama. Zelena boja se dobija mešanjem sa kivijem, a plava sa borovnicama. Ukoliko se doda kašikica čija semenki dobiće se obrok koji je odličan za probavu. Međutim, i same pahuljice ds dobre za creva i varenje. Listići nane se operu, iscepkaju i naređaju odozgo ili umešaju.
Pročitajte još: Jedan komorač, a dve salate: Jednostavna, a zdrava hrana uz koju gubite kilograme
Višnje očistite od koštica, breskve ili kajsije iseku u kriške, banane na kolutiće, pa ih naređajte. Jedino pravilo je da treba koristiti sveže sezonsko voće, kao i jogurt koji nije zaslađen.