Ražnjići od povrća kao atraktivno predjelo na vašoj prazničnoj trpezi.
Sastojci
- Paradajz
- Patlidžan
- Tikvica
- crni luk
- krompir
- šargarepa
- pečurke
- paprika (poželjno je da budu različitih boja)
- feta sir
Pročitajte još: Kako da napravite LIMUNADU od JAGODA - prolećni napitak koji je gotov za MINUT ! (RECEPT)
Sastojci za marinadu
- 2 čena belog luka
- veza peršuna
- 1/2 dl ulja
- pola limuna
- so
- štapići za ražnjiće
Ređajte povrće tako da ražnjič bude što šareniji.
Naseckajte povrće i nanižite na štapiće. Vodite računa da ih rasporedite tako da ražnjići budu šareni. Sir stavite na jedno do dva mesta jer je jakog ukusa.
Poređajte ih po tepsiji, koju ste prekrili papirom za pečenje.
Posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.
Pročitajte još: Zagorela pomorandža će učiniti ČUDO! Potpuno PRIRODNE boje za farbanja jaja - SVE sastojke imate u kuhinji!
Prekrijte folijom i pecite 220 stepeni, oko 45 minuta.
U međuvremenu napravite marinadu.
Kada je povrće omekšalo, premažite ga sa malo marinade i poslužite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU