Salata je odličan i zdrav obrok, ali često umemo da eksperimentišemo sa načinom pripreme
Idealna salata trebala trebala bi da sadrži četiri do pet dodataka, koji daju različite ukuse, ali neke od njih nikako ne bi trebalo da stavljate u vaš zdravi obrok.
Pročitajte još: PUNJENE PAPRIKE kakve do sada niste probali! (VIDEO)
Prženi i pohani dodaci
Hrskavi prženi luk ili tortilja čips pretvoriće vašu salatu u nezdravu hranu. Pržene namirnice možda će vašoj salati dati zanimljiv i hrskav ukus, ali s njim ćete dobiti i značajnu količinu kalorija i prerađenih ugljikohidrata.
Slanina
Ne samo što je slanina bogata masnoćama, prerađeno meso sve više povezuje sa raznim bolestima. Ako želite da pripremiti salatu bogatog ukusa, trebalo bi da slaninu zamenite piletinom.
Sir
Sir se uglavnom sastoji od masnoća i sadrži veći deo kalorija. Ukoliko ne možete bez sira, svakako pripazite na količine koje dodajete u svoju salatu.
Pročitajte još: Dva trika kako da NAOŠTRITE NOŽ za DVE sekunde bez brusnog kamena!
Kremasti prelivi za salate
Gusti, kremasti prelivi za salate najčešće sadrže ozbiljnu količinu kalorija, šećer, veštačke sastojke, zasićene masti i natrijum. Ako vaša salata sadrži puno sastojaka bogatih kalorijama svakako treba da preskočite preliv za salatu, a umesto njega dodajte malo limunovog soka.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU