Oglas
· · Komentari: 0

Recept za lešnik GNEZDA: Kolač koji se prvi pojede kada se nađe na SLAVSKOM stolu

Isprobajte recept za preukusni kolač

1667918962_Foto-Printscreen-YouTube-kuhaj-i-peci.jpg
Foto: Printscreen/ Youtube - kuhaj i peci
Oglas

Tokom pripreme slava, domaćicama najviše truda treba da naprave sitne kolače. Ukoliko ste i vi jedna od njih, isprobajte recept za lešnik gnezda koji će vas oduševiti. Priprema je jednostavan, a ukus je neverovatan.

Potrebno je:

200 g šećera
200 ml vode
125 g maslaca ili margarina
100 g čokolade za kuvanje
250 g mlevenog keksa (plazme)
150 g mlevenih lešnika

I još:

mleveni lešnici
fil

Pročitajte još: Po receptu naših baka: Kako najbrže skuvati pšenicu? Trik koji će vam uštedeti vreme

Priprema:

Kuvati šećer i vodu. Kada provri, skloniti sa ringle, dodati maslac ili margarin i čokoladu, mešati da se otopi. Zatim dodati mleveni keks i mlevene lešnike i dobro izmešati.

Kad se prohladi, praviti kuglice, uvaljati ih u lešnik i prstom napraviti udubljenje.

Staviti u frižider da se ohlade i stegnu, pa u udubljenja staviti nutelu fil. 

Savet:

Ja sam napravila oko 60 kolačića od ove količine. Umesto mlevenih lešnika možete da stavite mlevene orahe, kolačići i sa orasima budu jako ukusni.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas