Ko još ne voli neodoljive ukuse rafaelo kuglica, a sada su oni zastupljeni i u savršenom domaćem desertu
Komplikovan kore za tortu, višesatno pripremanje slatkiša umesto jednostavnog druženja sa članovima porodice tokom uskršnjih praznika potpuno su pogrešni koraci, zamka u koju mogu zapastai i najozbiljnije domaćice. Umesto toga, donosimo jednostavno rešenje - pripremite rafaelo tortu koja ne treba da se peče!
Pročitajte još: Salata od CVEĆA i slatkiš sa LAVANDOM, pravo prolećno osveženje (RECEPTI)
Potrebni sastojci
- 400 grama kisele pavlake
- 500 mililitara slatke pavlake
- 150 grama šećera u prahu
- 200 grama mlevenog keksa
- 200 grama kokosovog brašna
- 100 grama bele čokolade
- 200 grama keksa
Priprema rafaelo torte:
Pročitajte još: Krofne bez kvasca? O da, i mnogo su ukusnije (RECEPT)
Dobro umutite slatku pavlaku, a zatim dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu pa sve zajedno dobro sjedinite. Dobijenu smesu podelite u dva dela. U jednu polovinu dodajte mleveni keks.
Rastopite belu čokoladu, pa je zajedno sa kokosovim brašnom dodajte u drugu polovinu smese.
U pleh poređajte keks (koji možete prethodno umočiti u malo mleka kako bi se kasnije lakše sekao) zatim prvo stavljate fil sa keksom, a potom i fil sa kokosom.
Tortu ostavite u frižider na nekoliko sati.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU