Ovo je recept za malo drugačiju, ali i ukusnu piletinu.
Ukoliko ste se zasitili standardnog načina pohovanja mesa, promenite recept. Predlažemo vam da ispržite pileći file u testu čiji je glavni sastojak pivo.
Sastojci:
200 grama oštrog brašna
2 jaja
300 ml piva (po izboru)
600 grama pilećeg filea
začini po želji: so, biber, vegeta, slatka ili tucana paprika
Pročitajte još: Idealno za užinu ili kasnu večeru: Napravite kremasti namaz sa ORASIMA i BELIM LUKOM (RECEPT)
Priprema:
U dubokoj posudi pomešajte razmućena jaja, brašno, začine i pivo po izboru.
Ostavite smesu da odstoji desetak minuta.
Pileći file izrežite na šire štapiće i začinite po želji, potom ih umočite u smesu za pohovanje, i ispržite u prethodno dobro zagrejanom ulju, po nekoliko minuta sa obe strane.
Ova piletina idealno će ići uz sos sa majonezom i pavlakom, a kao prilog možete napraviti mladi krompir.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU