Kruške se mogu pripremiti na dva načina - dijetalan ili ekstravagantan kao što to rade najbolji pefovi kuhinja
Kruške su omiljeno voće francuskih kuvara, a pripremaju ih na bezbroj načina. Predlažemo da ih spremite na najbrži i najjednostavniji.
Pročitajte još: Izazovite ŠOK u kuhinji: Napravite palačinke sa LJUBIČICAMA!
Sastojci:
- 2 kruške (kruška po osobi)
- kašika šećera
- kesica čaja od hibiskusa
- čaša crnog vina
- šaka oraha (mlevenih ili seckanih)
- šaka brusnica ili suvog grožđa
- šlag (po želji)
- cimet (po želji)
Priprema:
Kruške se oljušte, prepolove i očisti se sredina. Umešne domaćice mogu da očiste sredinu, a da sačuvaju oblik čitave kruške i mogu da ih pune poput tufahija. U šerpu se sipa kašika šećera, stave kruške i doda kesica čaja od hibiskusa. Čaj od hibiskusa će kruškama dati lepu crvenu boju.
Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)
Kesica hibiskusa će kruškama dati lepu crvenu boju.
Ukoliko kruške neće jesti deca mogu da se kuvaju u crnom vinu i tada će dobiti poseban šmek. Kruške su gotove kada omeknu. Izvade se i u izdubljenu srednu se stavi po kašikica mlevenih oraha i brusnica ili suvog grožđa koje se prethodno ubaci vino ili kompot od kruške.
Preko kruške može da se prelije sos od vanile ili šlag, kao i listići nane koji će dati svežinu slatkišu.
Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara
Dijetalna verzija verzija se priprema tako što se kruške ne kuvaju kao kompot, već peku u rerni.