Oglas
· · Komentari: 0

NAPRAVITE OSVEŽAVAJUĆI SKO OD MALINA: Samo par sastojaka vraća energiju

Sveže ceđeni sok od bobičastog voća je prava sezonska poslastica. Priprema se od nekoliko sastojaka, ali je savršenog ukusa. Isprobajte ovaj jednostavan recept za sok od malina.

1722170825_shutterstock_2179791777.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Malina je visoko cenjena voćka, prvo zbog neodoljivog izgleda, ukusa i mirisa, a zatim i zbog svojih blagotvornih svojstava. Ove živopisne bobice sadrže obilje vitamina i minerala, dijetalna vlakna, kao i antioksidante koji pomažu ćelijama u borbi protiv oksidativnog stresa, što znači da mogu smanje rizik od dijabetesa i srčanih bolesti, kaže Keri Forest, nutricionista.

Ako vam je ponestaje ideja šta da radite s malinama, ovaj recept je odličan način da napravite ukusan napitak.

Recept za sok od malina

Potrebno vam je:

2 šolje svežih malina
kašika meda
1/4 šolje svežih listova nane
limun (sok)
2 šolje vode
kocke leda po želji

Priprema ovog ukusnog soka od malina je jednostavna. Potrebna su vam samo četiri sastojka, voda i kocke leda, a ukoliko želite gušći sok, smanjite količinu vode.

Priprema:

Temeljno operite maline, operite listove nane, kao i limun, prepolovite ga i iscedite.

Stavite sastojke (osim kocki leda) u blender ili multipraktik i blendirajte oko 20 sekundi, ili dok se sastojci poptpuno ne sjedine. Ukoliko ste dodali manje vode (pola do jedne šolje) i dobili gušći sok, procedite ga kroz finu cediljku da biste uklonili semenke. Poslužite sa nekoliko kocki leda.

Uživajte!

Kurir 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas