Neobičan recept koji budi čula
Oglas
Ako volite mak i belu čokoladu, imamo savršen recept za vas.
Sastojci za mak kolač:
- 8 jaja
- 300g bele čokolade
- 400g maka
- 3 kašike šećera u prahu
- 50g maslaca
- 2 kašike kristal šećera
Priprema:
Žumanca odvojite od belanca i umutiti sa šećerom u prahu. Otopiti belu čokoladu na pari, pa pomešati s makom i sa otopljenim maslacem. Tu smesu dodati u umućena žumanca i sve sjediniti mikserom. Belanca umutiti sa kristal šećerom i prstohvat soli (prvo mutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera). Zatim belanca dodati u prethodnu smesu i sve sjediniti špatulom.
Izliti u kalup 28-30cm i peći na 160 stepeni 40ak minuta. Možete da prelijete belom čokoladom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas