Spremite krmenadle kao što ih sprema glumac i reditelj Radoš Bajić.
Radoš Bajić iza sebe ima blistavu karijeru sa više od 100 glavnih i velikih uloga na filmu i televiziji.
Dobitnik je svih najznačajnijih profesionalnih i društvenih priznanja. Pored velikog broja uloga i autorskih projekata, publika najviše voli njegovu seriju "Selo gori, a baba se češlja".
Gotovo pola veka je u ljubavi sa suprugom Milenom, a najponosniji je na svoju decu, ćerku Jelenu i sina Nedeljka, i svoje četvoro unučadi: Sofiju, Lenku, Aleksandra i Filipa.
Foto:V.Danilov
Glumac voli i da kuva, te su "TV Novosti" 1991. godine pisale o receptu za pripremanje svinjskih krmenadli kome je on nadenuo posebno ime: "Kremenadle a la Radoš".
Za ovaj recept potrebno je:
1kg krmenadli
malo krompira
šargarepa
crni luk
karfiol
Kupus
brašno
2 jaja
so i biber
sirće
ostalo povrće
Pročitajte još: Teleća čorba kao iz restorana: Ukus će vas oduševiti, a priprema je veoma jednostavna (RECEPT)
Foto:reprint TV Novosti
Krmenadle spremate na ovaj način:
Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude. Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada krmenadle omekšaju, dodajte sečeno povrće na komade i dolijte još vode.
Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite u rernu da se zapeku.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU