Ukus Italije u vrućem tanjiru
Oglas
Potrebno je:
- 3 kuvana krompira
- 50 g margarina
- 20 g brašna
- 700 ml mleka
- 9 čenova belog luka
- 30 g parmezana
- so, biber
- muskatni orah
- malo ulja
Priprema:
U šerpi na umerenoj temperaturi otopite margarin, zatim dodajte brašno i mešajte otprilike jedan minut, dok se ne zgusne, ali bez grudvica. Sipajte mleko, mešajte dok smesa ne počne da ključa. Sklonite sa ringle, začinite po ukusu, dodajte krompir i beli luk prethodno propržen na malo ulja i ručnim blenderom sve ispasirajte. Na kraju dodajte rendani parmezan i promešajte. Čorba će biti izuzetno gusta, pa ukoliko želite ređu dodajte još mleka. Služite dok je topla.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas