Špagete od tikvica možda do sada niste probali, ali sada je pravo vreme.
Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.
Danas za ručak imamo špagete bolonjeze, samo što umesto pravih špageta imamo špagete od tikvica.
Pročitajte još: Doručak koji budi sva čula: Prelivena pita sa sirom (FOTO/VIDEO)
Za sos vam je potrebno:
- 500 gr junećeg mlevenog mesa
- 1/2 l goveđe supe
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 rendana šargarepa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 800 gr sečenog paradajza
- 2 dcl crnog vina
- 1 kesica parmezana
- Origano
- Bosiljak
- Ruzmarin
- 1-2 tikvice
Pročitajte još: Lisnata slana torta: Ukusna večera koju možete napraviti i kao pređelo za predstojeće praznike (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje. Dodati beli i crni luk i šargarepu, pa sve to dinstati. U to dodati meso i propržiti ga.
Zatim dodati supu, vino paradajz i ostale začine. Sve to krčkati oko 1 sat uz povremeno mešanje.
Kada je gotovo dodate prethodno isečene i očišćene tikvice. Ostaviti par minita još na vatri, zatim servirati i posuti parmezanom.
Prijatan vam ručak!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU