Napravite sami čips od krušaka, spanaća, jabuka, šargarepe, cvekle...
Moguće, ako pravite ga sami od svežeg voća i povrća. Za razliku od industrijskih grickalica domaći čips ne podstiče gojaznost nego naprotiv - pomaže da se rešite viška kilograma. On sadrži minimum kalorija i maksimum vitamina i minerala.
Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo ŠTA TO ZNAČI (FOTO)
Pročitajte još: Rigorozna je i SUROVA, ali efikasna: Spas je u VOJNIČKOJ dijeti!
Možete da ga grickate gde god poželite - na poslu, tokom šetnje ili ispred televizora. Ovo je savršena užina i za decu, i za odrasle - zdrava, ukusna i uopšte nije skupa.
Čips od bundeve, cvekle i šargarepe
Isecite bundevu, cveklu ili šargarepu na što tanje kolutove (debljine 1-2 mm) pomoću noža za guljenje krompira. Stavite kolutove u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte kolutove uljem i dodajte začine - so, biber, origano, muskatni orah itd.
Isecite na tanke kolutiće voće i povrće i poprskajte uljem.
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-25 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite dok čips ne postane hrskav.
Pročitajte još: U jednom od omiljenih letovališta Srba ako ispoštujete OVAJ USLOV, rezervacija će biti JEFTINIJA
Čips od kruške i jabuke
Ogulite jabuke i kruške, izvadite sredinu sa košticama i isecite voće na tanke kolutove. Stavite u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte cimet, muskatni orah ili druge začine.
Čips se peče oko 20 minuta, pa okrenite voće.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-30 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite još 20 min.
Pročitajte još: Posle ovih biljnih napitaka IZGUBIĆETE STOMAK i "osušiće" se masne naslage
Čips od spanaća
Operite i osušite listove spanaća. Stavite ih u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte so, biber i bosiljak. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pecite čips tokom 7 min. Izvadite pleh. Sačekajte da se čips ohladi, zatim pažljivo odvojte ga od papira.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU