Oglas
· · Komentari: 0

SPREMITE SE ZA PROBLEME I NESPORAZUME: Retrogradni Neptun će u narednih 6 meseci praviti haos sledećim horoskopskim znacima

Jul počinje s retrogradnim hodom Neptuna, koji će se kretati u znaku Riba od 2. jula sve do 7. decembra, od poslednjeg 29. stepena Riba pa nazad 3. stepena Riba

1719997993_Foto-Shutterstock-Neptun-retro.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Neptun je retogradan oko pet meseci godišnje, no budući da je ovo planeta snova, duhovnosti i kreativnosti, njegovo kretanje ćemo osetiti malo jače, jer ćemo biti naterani da se više povežemo sa svojom intuicijom.

Srećom, budući da Neptun kruži tako daleko od Sunca, njegovi efekti su obično malo suptilniji, pa možda neće biti sasvim jasno šta donosi, za razliku od nekih drugih retrogradnih hodova, koji mogu biti prilično haotični.

Iako će Neptun ostati u Ribama do marta 2026., već počinjemo da osećamo kako će se ovaj ciklus pomalo zatvoriti. Možda se čak nađete u razmišljanju koje su vas neptunske teme pratile od aprila 2011. kada je Neptun prvi put ušao u Ribe.

Neptun je planeta iluzija, snova i kreativnosti i odgovara mu znak Riba. Na svom najvišem nivou, povezan je s dubokom, bezuslovnom, duhovnom ljubavlju i jedinstvom. Na najnižem nivou povezan je s lažima i manipulacijom. NJegov retrogradni hod nateraće nas da otkrijemo istinu koja je dugo skrivana, dok će iluzije, ideje, čak i naši snovi i želje koje smo nekad možda imali dobiti lagani zaokret i više neće toliko promišljati s nama.

Želite li da znate na šta će uticati ovaj Neptun setite se što vam se životu događalo u decembru prošle godine, ili čak od aprila 2011., posebno u područjima koja se odnose na kreativnost, snove, iluzije, intuiciju i potencijalne prevare.

Pod ovom retrogradnošću, nešto što se kuvalo u tom vremenskom razdoblju može doći do izražaja ili ćete možda dobiti više odgovora, piše Atma.

Moguće je da tokom ovog razdoblja Neptun stvori kreativne blokade, ali samo kako bi ponovno iskreirao našu kreativnost i dao nam neke nove vizije. Možda ovo vreme treba iskoristiti za odmor od kreativnih projekata i više se fokusirati na logistiku. Ponekad našim kreativnim procesima treba samo dobar plan.

Skidanje ružičastih naočara

Svakako, tu će doći i do promišljanja o duhovnosti. Ako smo duhovno zaobilazili stvari u našim životima, retrogradni Neptun može izneti te probleme na površinu, vodeći nas da se s njima suočimo. Kao planeta bezuslovne ljubavi, dok putuje retrogradno, mogli bismo da se osećamo izazvani da praktikujemo ili pristupimo delu ove Božanske ljubavi i usmerimo je prema sebi. Iako je bezuslovna ljubav značajna duhovna praksa, ponekad moramo praktikovati jubav izdaleka i ljubav kroz sopstvene granice.

Vraćanje u stvarnost je takođe jedan od njegovih zadataka, pa ćemo možda biti naterani da se suočimo sa stvarima, vidimo pravu istinu i pozabavimose onim što smo pokušavali da zaobiđemo. Retrogradni Neptun ponekad može biti poput skidanja ružičastih naočara i sagledavanja realnosti onoga što vas okružuje. Može doneti buđenja i otkriti istinu. No iako ovo može biti izazovno, verujte da ste spremni da se suočite s tim.

Koji horoskopski znakovi će najviše osetiti Retrogradno putovanje?

Blizanci

Naći ćete se u situaciji da preispitate svoje komunikacione veštine. Moguće je da ćete otkriti nejasnoće i nesporazume u komunikaciji s drugima. Trebalo bi da preispitate svoje reči i ciljeve, te se fokusirate na svoju na autentičnost. Kreativnost bi mogla biti u blokadi, pa je važno da se posvetite istraživanju novih ideja ili prilagođavanju starih projekata.

Rak

Ovo je razdoblje koje vam može puno da kaže o vašem rastu i razvoju. Izdržali ste puno, a o tome govore i vaši uspesi. Neptun vas podstiče da se više povežete s ljudima kroz svoja iskustva. Potrebni su vam ljubav i podrška drugih da biste prešli na sledeći nivo. Otpustite staru verziju sebe i prihvatite novu koja će vam doneti mnogo sreće.

Devica

Device će morati da preispitaju svoje navike i metode rada i pronađu ravnotežu između praktičnosti i duhovnosti. Ovo je vreme kada mogu da otkriju skrivene talente. Takođe, ovo razdoblje može doneti povećanu osetljivost na emocionalne potrebe i podstaći na dublje emocionalno isceljenje.

Škorpija

Ove sezone ste iskusili svoj puni potencijal i snagu. U ovom razdoblju se razvijate i transformišete, a Neptun i Saturn će vam doneti priliku za uspostavljanje jačih romantičnih veza. Bićete u skladu sa svime što vam donosi blagostanje. Ovo razdoblje je povoljno za analizu i razmišljanje, ali ne i za donošenje važnih odluka. Imate svu hrabrost da stignete kuda god želite.

Ribe

Neptun vlada vašim znakom pa ćete ovu retrogradnost osetiti vrlo duboko. Suočićete se s prošlim iluzijama i otkriti kako su njihovi snovi i ideje izgrađeni na temeljima koje je potrebno potpuno preispitati. Ovo je vreme za pročišćavanje vizija i usklađivanje s istinom. Moguće su kreativne blokade, no prevazići ćete ih posvećivanjem nekoj duhovnoj praksi, poput meditacije.

(BlicŽena)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas