Predlog za današnji ručaj je posna sarma, spremljena na malo drugačiji način.
Počeo je veliki Božićni post, kao i sezona slava, pa vam predlažemo da napravite posnu asrmu na malo drugačiji način, kojoj će orasi dati poseban ukus.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
2 šargarepe
1 dimljena riba po ukusu
250 grama pirinča
2 praziluka
2 crna luka
1 veći krompir
150 grama mlevenih ili seckanih oraha
začini po želji: vegeta, peršun, aleva paprika
Pročitajte još: Počeo je BOŽIĆNI POST: Kako prevazići KRIZU za hranom i ko ne bi trebalo da POSTI prema savetu nutricioniste
Prirpema:
Propržite secakn crni luk i praziluk, pa dodajte rendanu šargarepu, krompir i povrće prodinstajte. Za to vreme pirinač potopite u vodu i dodajte u tiganj sa povrćem.
Dinstajte nekih 10 minuta, začinite po želji. Sklonite sa šporeta, pa dodajte orahe i ribu koju ste iscepkali.
Uvijte sarme, pa ređajte u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Poređajte i listove kupusa, pa prelijte vodom koju ste pomešali sa malo aleve paprike. Pecite na 150° u prethodno zagrejanoj rerni oko 4 sata.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU