Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Одећа која додаје килограме: Ове тканине избегавајте, а величину пажљиво бирајте

Неке грешке у стилу и одабиру одеће могу визуелно додати неколико килограма, а које је лако и уклонити

1715348638_shutterstock_2223346705.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Поједини одевни комади одеће, било да су они два боја мањи или три боја већи, визуелно додају и по неколико килограма, а модни стручњаци имају листу пет најчешћих грешака које жене праве и како их можемо избећи у креирању одевних комбинација које ласкају стасу жене која их носи. Свака жена је лепа, без обзира на то колико има килограма и коју величину одеће носи, а ниједна не жели да изгледа пуније него што јесте. Зато треба да избегавате ових пет честих стилиских грешака.

Погрешна величина одеће

Често девојке, покушавајући да сакрију неке недостатке своје фигуре, купују одећу за величину (или чак две) већу од њихове. Чини се да би то требало да помогне, али у стварности такве ствари изгледају врећасто и неспретно, само погоршавају ситуацију. У топовима који не одговарају вашој величини, ваша рамена и руке могу изгледати шире, а струк ће бити потпуно изгубљен. Панталоне могу додати додатне центиметре вашим боковима. Припијена одећа ће додатно наглсити оно што се трудите да камуфлирате. Стога је најбољи начин да се исправи проблематична подручја експериментисање са стиловима, али не и са величинама.

Погрешно наглашавање

Детаљи у одевању играју много важнију улогу него што се чини. Најупечатљивији пример је појас или каиш. Тешко је тврдити да је силуета са наглашеним струком и без овог акцента веома различита. Исто се може рећи и за вертикалне принтове, на пример. Али оно чега би требало да се одрекнете јесу велики елементи на проблематичним подручјима: нашивени џепови на боковима, волани на великим грудима или набори у пределу стомака.

Погрешан крој и боја

Исправне пропорције су пола визуелног успеха. Данас мода укључује разне кројеве панталона – од оних са изузетно високим појасем до веома плитких у стилу двехиљадитих, који не пристају свима. Да не причамо о нараменицама на јакнама – стилисти су у почетку позивали људе да буду опрезни с њима. Због тога је толико важно да познајете своје тело и да, међу свом овом разноликошћу, изаберете оно што вам одговара. Стилисти препоручују да пресек правите тамо где сте најтањи - испод груди. Зато су одличне у том пределу сечене хаљине или пак хаљине на преклоп. Отвор око деколтеа такође може бити пресудан.

Неприкладне тканине

Материјал од којег је предмет сашивен није ништа мање важан када је реч о корекцији фигуре. Деликатне тканине попут свиле и сатена, иако изгледају импресивно, губе сву своју лепоту на проблематичним деловима фигуре. Од тога пате и танки полиестерски предмети. Када купујете такву одећу, будите спремни на чињеницу да се може видети заобљен стомак, неравнине на боковима и набори са стране. Ако желите да избегнете ове проблеме, бирајте ствари од дебљих тканина које ће изгладити све недостатке.

Погрешне ципеле или недостатак штикле

За многе девојке удобност стоји испред лепоте, али недостатак потпетица је на листи грешака. Чињеница је да свака пета, чак и најмања, може издужити силуету и учинити фигуру виткијом. Док балетанке и патике чине да она изгледа здепасто и, сходно томе, пуније. Погрешан модел може визуелно скратити ноге, учинити да изгледају шире и краће него што заправо јесу. То се посебно односи на моделе обуће с облим врхом, равним ђоном или уским каишићима на глежњевима. На срећу, данас брендови нуде огроман број различитих модела ципела са високом потпетицом, међу којима ћете сигурно пронаћи оне које су идеалне за вас, како по изгледу, тако и по удобности. Како бисте постигли ласкав изглед ногу бирајте ципеле са шпицастим врхом или мањом потпетицом која ће притом издужити фигуру и ноге учинити виткијим.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas