Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВИЛА ИСХРАНЕ

Време је да раскрстите са УГЉЕНИМ ХИДРАТИМА! Ово је 6 недостатака КЕТО ДИЈЕТЕ

Код кето дијете тело прелази у режим кетозе због недостатка угљених хидрата, а после тога следи још неколико могућих проблема...

1672438597_shutterstock_526161631.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Недостатак угљених хидрата може бити лош за ваше благостање и здравље.

Кетозни грип

Ово није грип у уобичајеном смислу, већ скуп непријатних симптома од преласка на кетозу: главобоља, умор, бол у мишићима, мучнина, дијареја. После недељу до две, када се тело прилагоди, осећаћете се боље.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Тежина се може вратити

Почетни губитак тежине на кето дијети је узбудљив јер угљени хидрати задржавају више воде него масти и протеини. А ако престанете да их користите, вишак воде ће брзо напустити тело. Односно, први изгубљени килограми су „тежина воде“. Генерално, људи губе на кето, али нема информација о дугорочном одржавању нове тежине.

Затвор

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Са радикалним смањењем количине угљених хидрата, цела зрна, пасуљ, много воћа и поврћа напуштају исхрану. Тело губи више воде - и почињу проблеми са цревима. Стручњаци препоручују да једете авокадо, орашасте плодове и поврће, као и да пијете више воде.

Посебан дах

Током фазе кетозе, тело производи нуспроизводе који се називају кетони. На пример, ацетон, који излази напоље, укључујући и кроз плућа, а дах има карактеристичан мирис.

Жеђ

Губите више воде, што значи да морате више да пијете. Али апетит је смањен!

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Проблеми са бубрезима

На кето дијети не можете јести пуно протеина, али људи често злоупотребљавају месо, а бубрези се не могу носити. Укратко, стручњаци препоручују да не останете на кетоу предуго и обавезно посетите лекара.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas