Oglas
· · Komentari: 0

Đubrivo za sobne biljke: Isprobajte trik koji vam može pomoći da vaše cveće izgleda prelepo

Potpuno besplatno đubrivo za sobne biljke

1708508865_Foto-shutterstock-sobno-cvece.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Biljkama morate posvetiti dosta pažnje i ljubavi, a postoje mnogi trikovi koji će vam pomoći da one rastu i izgledaju lepo.

Sigurno niste znali da kesice čaja mogu da vam pomognu i za negu biljaka.

Kad kesice iskoristite, odnosno skuvate čaj, nemojte ih bacati. Zakopajte ih u saksiju, žardinjeru ili zemlju u bašti, ukoliko je imate, i dobićete besplatno đubrivo za bilje!

Stručnjaci su objasnili da ove kesice sa biljem obezbeđuju zemljištu neophodnu ishranu. Budući da čaj sadrži tanin i druge hranljive materije, nije čudo što služe kao prirodno đubrivo. Sama kesica je  obično napravljena od vlakana biljke abaka, vrste drveta banane. Kesa i njen sadržaj rastvoriće se u zemljištu i obezbediti zdravo okruženje za rast cveća i biljaka.

Eliminiše i štetočine

Još jedna prednost ovog prirodnog đubriva jeste što drži štetočine na odstojanju. Mlevena kafa je takođe ovde od pomoći, samo zakopajte manju količinu u zemlju i videćete da vaše biljke zaobilaze insekti. Miris čaja i kafe tera ove napasti i sprečava ih da vam unište biljke.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas