Oglas
· · Komentari: 0

PSIHOLOZI SA HARVARDA OTKRILI: 6 ključnih saveta za vasptanje dece

Psiholozi tvrde da se mnogi od njih svode na učenje dece ljubaznosti i empatiji

1722258244_Foto-Shutterstock-vaspitanje-dece.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Vaspitanje deteta nije nimalo jednostavan zadatak, a ubrzani razvoj tehnologije ga nije nimalo olakšao. Roditelji žele najbolje svojoj deci i trude se da im omoguće da jednog dana budu uspešni i srećni odrasli ljudi. Kako objašnjavaju psiholozi sa Harvarda, svako razvija svoje roditeljske metode u digitalnom dobu, a ponekad fokus na stilove roditeljstva može zaseniti srž onoga na šta bi roditelji zaista trebalo da se fokusiraju.

Stoga su psiholozi proučavali osnovne principe roditeljstva. Kažu da se mnogi od njih svode na učenje dece ljubaznosti i empatiji, prenosi Upworthy.

Ovo je šest principa za koje veruju da su ključni za podizanje dece:

kvalitetno provođenje vremena sa detetom
otvorena i iskrena komunikacija
učenje deteta da samostalno rešava probleme
učenje kako se nositi sa negativnim emocijama
naučiti da budete zahvalni i da imate empatiju prema drugima
podržavajući sve interese deteta.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas