Oglas
· · Komentari: 0

Niste se još uvek odlučili? Imena za dečake i devojčice koja imaju značenje SNAGE

Biranje imena za dete često izaziva nedoumice i premišljanja

1707640674_shutterstock_1684588639.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Očekivanje novog člana porodice je period protkan radošću i iščekivanjem. Pored pripreme svih stvari koje su neophodne za bebu u prvim danima, roditelji moraju i da smisle ime za svog naslednika.

Ponekad mame i tate već imaju unapred isplanirano ime, čak i pre same trudnoće, a neki pak ne mogu da odluče maltene sve do porođaja.

Ukoliko vam je potrebna inspiracija za ime, bilo da čekate dečaka ili devojčicu, donosimo vam neka koja simbolišu snagu i moć.

Imena za devojčice sa značenjem "jaka" ili "snažna":

Valentina

Smatra se da je ovo ime izvedeno od muškog imena Valentin i da poreklo vodi od Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih. Reč valentinus od koje ovo ime potiče znači jaka, zdrava, dinamična. Valentina je inače 2016. i 2017. godine bilo na listi stotinu najpopularnijih imena na svetu, tako da nećete pogrešiti ako se odlučite baš za njega.

Valerija

Prelepo žensko ime latinskog porekla, izvedeno je od reči valerianus, a opisuje osobu koja je jaka i snažna.

Andrea

Poslednjih godina ovo ime je sve popularnije, a inače spada u tradicionalna biblijska imena – tako se zvao jedan od 12 Hristovih apostola. Ime Andrea je univerzalno, ali se kod nas najčešće daje ženskoj deci.

Adira

Predstavlja žensko ime hebrejskog porekla.

Gabrijela

Smatra se da je žensko ime Gabrijela izvedeno iz muškog imena Gabrijel. U biblijskoj terminologiji ima značenje "Bog daje snagu", a smatra se da poreklo ovog imena vodi iz Italije ili Španije.

Imena za dečaka sa značenjem "moćan" ili "snažan":

Andrej 

Muško ime Andrej gotovo uvek je popularno, a u Srbiji, Rusiji, Slovačkoj i Češkoj je jedno od najpopularnijih. Poreklo vodi od grčke reči andreios, što znači hrabar, smeo, sposoban.

Gavrilo

Jedno od tradicionalnih hrišćanskih imena, koje potiče od arhanđela Gavrila. Značenje ovog imena je "moćan, snažan, jak i veliki" čovek, a ih hebrejskog porekla nosi poruku "Bog je moja snaga".

Gabrijel

Ime hebrejskog porekla, potiče od biblijskog arhanđela Gavrila (zapravo je varijacija tog imena) i opisuje osobu kojoj je Bog dao snagu.

Valentin

Poreklo ovog imena vodi od sveca Svetog Valentina, koji je zaštitinik zaljubljenih i slavi se 14. februara. Reč valentinus od koje ovo ime potiče znači jak, zdrav, dinamičan.

Arsenije

Moćno muško ime koje znači "snažan i muževan". Potiče od grčke reči arsenios, što znači hrabar i jak.

(Yumama)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas